Vierailijalle

Tervetuloa!
Näiltä sivuilta löydät esittelyn meistä, hieman tietoa sekä harrastamistamme roduista yleisesti, sekä tietenkin tietoja ja kuvia omista koiristamme. Pentuesuunnitelmat päivitellään "Suunnitellut pentueet"-valikon alle ja muutkin oleelliset asiat löytyvät valikoita klikkaamalla.
Olisi mukava jos jättäisit viestin käynnistäsi, etenkin jos mieleesi tulee kysymyksiä, kommentteja tms. :)
 
 
Welcome!
Within these pages you can find info about us, of our dogs, our breedingplans etc. All comments and messages are welcome :)

Uutiset

Riihimäki NORD and SBCAK speciality 25-26.8-18

Riihimäki Nord 25.8-18

Kelpies judged by honourable allrounder Marja Talvitie:

*Bandicoots Happy "Onni" CH EXC1 CQ BM1 NORD-CAC BOB

*Mimorin Daffy Djiripin "Lykke" JUN EXC1 CQ BF1 CAC NORD-CAC BOS 

*Mimorin Daffy Duruninang "Didi" JUN VG2

Schipperke judged by Birgitte Schjöth:

*Mimorin Aubel "Fide" JUN EXC1 CQ BF4 CAC

ONNI

LYKKE

DIDI

FIDE

Lisää

Welcome to Finland Red!

12.8-18 we got a new addition to our Mimorin-family, when sweet little Red flew in from Holland via Denmark. Red is living with Aila and schipperke-sister Nana in Tampere and we are exited to see what the future will bring for her. She has a lot to learn, as she has been living as a kennel-dog for most of her life, and living in a family as a pet is new to her. 

Redcliffe Uluru "Red"

Lisää

SmartDog-testejä heinäkuun helteillä :)

Mimorin-tiimiläisiä osallistui mukava määrä heinäkuun kasvattaja-päivien SmartDog-testeihin ja Ukko olikin jo tahollaan käynyt testattavana aiemmin, kiitos kaikille!


Testi oli antoisa ja mielenkiintoinen, testaaja Heli todella mukava ja koirat huomioiva. Kaikilla koirilla oli testeissä omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja testi antoi hyviä vinkkejä mm.treenaamiseen sekä palkkaamiseen. Kelpieillä yleisesti eleiden lukutaito on erinomaisella tasolla, mikä ei yllätä, rotu kun on jalostettu työskentelemään yhdessä ihmisen kanssa. Ukko olikin tässä osiossa huippuluokkaa, saaden 100% tehtävästä oikein!! Mahtava suoritus <3. Tuhannesta testatusta koirasta vain 13 oli tässä onnistunut. Onnin itsehillinnässä on hiukan parantamisen varaa, 0% suorituksia tulee kuulemma varsin harvoin, ja nekin yleensä korkeavireisillä työlinjaisilla koirilla (esim. malinois jne). Toisaalta Onni suoriutui muuten testistä hyvin ja keskittyneesti. Onnin vahvuus oli muistiosio, jossa pitkäkestoisen muistin tehtävässä Onni sai 100% oikein. Lykke suoriutui myös muistitehtävässä hienosti, muistaen kolme neljästä (keskimäärin koirat muistavat osiossa 50% oikein).  Lyyti osoittautui porukan älyköksi ratkaisemalla ainoana testin vaikeimman, loogisen päättelyn, osion ja suoriutumalla ongelmanratkaisutestistä (V-aita) ennätysnopeasti neljässä sekunnissa! Tässä tehtävässä ei Lyytistä kauas jääneet myöskään Hilla (6sek.) ,Fide (7sek.), ja Manna (9.sek). Hienoa tytöt <3 . Sosiaalisessa (malli- / do as I do-) oppimisessa Kasperi ja Aatu loistivat namikoneen käytössä. Porukan blondiksi osoittautui Hilma (vaikka minä tietenkin olen sitä mieltä, että häiritsevän kärpäsen lisäksi Hilma vain oli oma itsetietoinen itsensä, rinsrenssa, jonka ei tosiaan tarvi temppuja tehdä jos nyt vaan ei satu huvittamaan ;)  ).

Kaikkien edellämainittujen koirien testiraportit voit käydä lukemassa SmartDog-valikosta haluamasi koiran nimeä klikkaamalla kokeilu9.webnode.fi/smartdog-testiraportit/

Lisää

Lyytistä FI MVA!!! <3 <3 <3

Mijalopin Order Of The Phoenix "Lyyti" got her Finnish Champion title at Laukaa All Breed Show 15.7 -18, at the age of 2yrs 10days under judge Wim Wellens, NL !! Can't tell how happy and proud we all are of this amazing girl <3


"2yrs old. Excellent bitch, very typical in head& in body. Correct bite. Correct angulations. Very typical movement. Nice temperament." OPN EXC1 CQ CAC BOS and FI CHLisää

Kesää kohti :)

Ennätyskomea toukokuu takana, ja kesän touhut tulollaan. Kevään aikana on käyty muutamissa näyttelyissä, viimeisimpänä Mänttä- Vilppula KR 3.6. Kelpieistä näytillä kävivät Mokka (EH NUK1) ja Hilla (ERI NUK1), schipperkeistä Hilma (ERI AVO2), Aatu (KP VSP-pentu) ja Fide (KP ROP-pentu). Lyyti hankki toisen sertinsä ollen VSP, velipoika Roni oli upeasti ROP.


Lyytille on pentusuunnitelmia seuraavasta juoksusta, jonka pitäisi alkaa heinä-elokuussa, pidetään peukkuja, että suunnitelmat onnistuvat, ja saadaan pikkustaffeja syksyn iloksi :)

Fide (Mimorin Aubel), Hilma (Intopiukan Always On MY Mind) ja Aatu (Mimorin Awans)


VSP Lyyti (Mijalopin Order Of The Phoenix) ja ROP Roni (Mijalopin Rambo) tuomari Paula Valakari

Lisää

A-schipperket ovat muuttaneet omiin koteihinsa <3

Hilman A-pennut muuttivat joulukuun alussa omiin koteihinsa. Kasvattajan suurin huolenaihe oli jälleen turha, sillä kaikille löytyi ihanat, huolehtivat kodit.  Aatu (M. Awans) asustelee Outin luona Mänttässä, Fide (M. Aubel) muutti Riihimäelle Elisan ja Tytin luo, Manna (M. Amay For Susunan) sai kodin Miian luota Joensuusta, Coco (M. Aywaille) lähti Kokkolaan Hakuntin perheen iloksi ja Andenne (M. Andenne) matkasi Viroon omaan kotiinsa Annelin ja Marguksen perheen lemmikiksi.

Nyt huokaistaan hetki pentuasioissa, ja vuosi 2018 keskitytään omiin koiriin ja jo maailmalla oleviin kasvatteihin.

Suunnitelmia toki jo on hahmollaan, tälläerää näyttäisi siltä, että seuraavat pennut omille koirille olisi suunnitteilla aikaisintaan 2018/2019 vaihteessa.

*Lyyti-staffi käy terveystutkimuksissa vuoden alkupuoliskolla, ja niiden mukaan mietitään,josko Lyytikin jossain vaiheessa emoksi alkaisi :)

*Hilmalle myös on hahmottumassa ajatus toisesta pentueesta, ajankohta vielä avoin, mutta pikkuschipperkejä toivotaan jossain vaiheessa.

*Kelpiekasvatit vielä kasvavat, pentuesuunnitelmia myös niille hahmotellaan, kunhan ikää tulee ja terveystarkastukset saadaan tehtyä.Lisää

Pennut tänään 4 viikkoa <3

Hilman ja Rooneyn lapset kasvavat ja kehittyvät hurjaa vauhtia. Hampaita puhkeaa ja velliä sekä jauhelihaa syödään jo innolla <3


Peruutusten vuoksi yksi tytöistä etsii omaa rakastavaa kotia, sekä poika aktiivista ja yhteistyökykyistä sijoituskotia.

Lisätietoja  0505679198, kangastt@gmail.com tai meseviestinä

Lisää

Schipperke-pennut syntyneet 1U+4N / Puppies are born 12.10-17 1 male 4 females

Elämme parhaillaan ihanaa uuden elämän alkuaikaa, Hilman ja Rooneyn pennut ovat tänään 20vrk.n ikäisiä. Silmät on auki ja kävelyharjoitukset kovassa käynnissä.

Synnytys sujui hienosti, 7h.n avautumisvaiheen jälkeen tunti meni ensimmäistä pentua ponnistaessa, mutta sen jälkeen kaikki viisi syntyivätkin 1,5h.n sisällä.

Hilma on luontainen äiti, heti ensisekunneista asti pentujen hoito sujui hienosti.


Urospentu (kuvassa) etsii huolehtivaa, aktiivista ja yhteistyökykyistä sijoituskotia (mielellään 100km säteellä Mänttästä, sijainti ei kuitenkaan ole kynnyskysymys oikean kodin löytyessä), ja yksi tytöistä on peruutuksen vuoksi vapaana ikiomaan kotiin. 


Puppies are here, today they are 20 days old, 1 male and 4 females. Hilma is a natural mother and all the puppies are doing great.

Male puppy is looking for a co-own home and due to a cancellation, one of the girls is available too. Both are looking for active, loving and committed homes.

 


Lisää

SCHIPPERKEPENTUJA odotetaan syntyväksi viikolla 41 :) / Schipperke puppies expected to be born at week 41!

Viimeviikolla saimme ihania uutisia ultrassa, Hilmalla on pullat uunissa!

Pentujen isänä on hieno Willow Creek Rooney. (kuvia Schipperke pennut/puppies)

jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI29509/11&ReknoE=FI13704/15

Näitä pentuja olen odottanut kovasti, nyt vaan toivotaan, että kaikki sujuu mallikkaasti loppuun asti. Hilma voi hyvin, on oma iloinen ja reipas itsensä. Hiukan jo massu on pyöristynyt ja kohta se "kasvukausi" vasta alkaakin :)

Sijoituskotia etsitään narttupennulle Mänttän tuntumasta!


C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA V-15 WILLOW CREEK ROONEY "Rooney"

eyes clear, MPSIIIb clear by pedigree

HeJW-15 TLNJW-16 INTOPIUKAN ALWAYS ON MY MIND "Hilma"

HD C/C,  ED 0/0, LTV0, eyes clear, heart clear, knees 0/0, MPSIIIb clear by pedigreeLisää

Kasvatti-tapaaminen ja OnniDog'17-tapahtuma Jämsän Himoksella!

Kaikille kasvateille lämpimästi tervetuloa tapaamiseen Jämsän Himokselle syyskuussa 8-10.9-17.

Tapaaminen järjestetään OnniDog-tapahtuman yhteydessä, tarjolla on hurjan paljon erilaisia koiramaisia touhuja ja mahdollisuus tutustua yli kahteenkymmeneen eri koiraharrastuslajiin, mahtava tapahtuma kerrassaan! Linkistä pääsee tutustumaan tapahtuman sivuihin.

https://onnidog.fi/?page_id=50

Yöpyjille on mahdollisuus mökkimajoitukseen, vielä yksi paikka vapaana!

Lisää