Uutiset

Schipperke pentusuunnitelmia syksy/talvi -24 - alkuvuosi -25

Pentusuunnitelmia 2024 loppuvuoteen sekä -25 alkuvuodelle :) lisätietoja: kangastt@gmail.com

Seuraava schipperkepentu suunnitelma on syksy/loppuvuosi -24, pentukyselyitä on jo mukavasti, silti aina voi kysäistä tilannetta :) 

Ensiyhteydenotto mieluiten sähköpostilla kangastt@gmail.com. Kerrothan viestissäsi itsestäsi ja perheestäsi sekä millainen koti sinulla olisi tarjota. Luethan oheiset linkit huolella ennen yhteydenottoa.

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/kiinnostaako-sijoituskoira/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/tarkeaa/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/tarkeaa/hintahyvitys/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/terveys/terveysliite-schipperke/

Lisää

Schipperke narttupentu etsii omaa kotia

19.3 -24
 
MIMORIN PLEIADES MEROPE  schipperke narttu, synt.24.1 -24
"MERRY"
 
Muutama sananen Merrystä 
 
Merry on tammikuun -24 pentueen viimeisenä syntynyt pentu, joka syntyi 3h edellisen pennun jälkeen, ja sillä on syntymästä asti ollut "pää vinossa". Siis ihan fyysisesti pää kallellaan. 
 
Merry on kuitenkin ollut syntymästään lähtien virkeä, elinvoimainen, syö, kasvaa ja kehittyy kuten sisaruksensa, ja kun ikää on tullut, niin näyttäisi että ainakaan selkeää aivovauriota (jota hapenpuute synnytyksessä voi aiheuttaa) ei Merryllä olisi. Se on motorisesti ihan hiukan sisaruksia kömpelömpi, mutta juoksee, leikkii, touhuaa siinä missä muutkin.
Merry on saanut kranio-sakraalihoitoa, joka selvästi on auttanut ryhtiin ja pään suoristumiseen, ja tätä hoitoa jatkamme edelleen. 
 
7.5 viikon ikäisenä Merry kävi eläinlääkärissä ja kliinisen tutkimuksen lisäksi siitä otettiin kaularangan röntgenkuvat, eikä mitään selkeää rakenteellista vikaa löytynyt.  Ell.n mukaan lievä aivovaurio voi myös olla kyseessä, vaikka esim.aivovaurioille tyypillisiä silmien liikkeitä ei ole nähtävissä. Ell.n mukaan vinouden aiheuttaja vaikuttaisi olevan jonkinlainen hermoston häiriö/ongelma tai esim. lihaskalvojen kireys. Kenties aiheutunut ahtaista oloista / huonosta asennosta kohdussa (syntyi 9 normaalikokoista pentua, eli todella ahdasta on pennuilla ollut kohdussa. Keskimääräinen pentuekoko schipperkeillä on 3.5 pentua/ pentue). Pennun pää kyllä kääntyy joka suuntaan, liikeradat on normaalit, eikä pentu ilmennä kipua päätä käännellessä mihinkään suuntaan. Pentu myös saa halutessaan pidettyä päänsä melko suorassa (esim.kun on erityisen valppaana, tai pirteänä paljon vauhtia). . Kipu on suljettu pois kipulääkekokeilulla, johon ei ollut vastetta. 
 
Tulevasta kuntoutumisesta eläinlääkäri ei tohtinut antaa minkäänlaista ennustetta: saattaa kuntoutua normaaliksi/lähelle normaalia, tai sitten ei. Jotta kuntoutuminen olisi edes mahdollista, Merry tarvitsee kasvaessaan vähintään lähikuukausina säännöllistä (n.kerran/kk tai tarpeen mukaan) fysioterapiaa/osteopatiaa/kraniosakraalihoitoa tmv., sekä kotona tehtävää pientä jumppaa. Ell arvion mukaan pentu vaikuttaa vinoutta lukuunottamatta olevan normaali (totesi että: "temperamenttia ainakin riittää" ) ja todennänöisesti vinoksi jäädessäänkin pystyisi elämään laadukasta lemmikin elämää. Koska vinouden aiheuttajaa ei tiedetä, mitään takeita ei kuitenkaan voi antaa.
 
Haussa on siis Merrylle loppuelämän lemmikkikoti, jossa sen erityistarpeet voidaan ottaa huomioon, ja kuntoutukseen on halua paneutua. Ihanteellisesti koti olisi omakotitalo tai muuten sellainen koti, jossa on tarjota paljon vapaata liikuntaa. Pelkät remmilenkit ei kuntoutumisen kannalta riitä.
Kiirettä kodin löytymisellä ei ole, Merry saa asua täällä synnyinkodissaan kunnes juuri oikea koti löytyy.  Sen osuessa kohdalle on Merryllä kuitenkin jo reppu pakattuna, ja muutto onnistuu tarvittaessa nopeallakin aikataululla.
 
Lisätietoa ja yhteydenotot säpolla ( kangastt @ gmail.com), mikäli sinä tai tuttavasi tosissaan harkitsee kodin tarjoamista.
Lisää

MEILLÄ ON VAPAITA PENTUJA!

EDIT 25.3-24 pennuilla on kodit (vain yksi "erityislapsi" vielä etsii omaa ihmistään)

24.1 -24 Kiki synnytti suuren yhdeksän pennun pentueen, joka taitaa olla Suomen ennätys. Yksi pennuista syntyi enkelinä, mutta loput kahdeksan pentua (1poika ja 7tyttöä) voivat hyvin.

Suuri pentue yllätti, ja tytöistä pari etsii vielä omia lemmikkikotejaan.

Lisätietoja kangastt@gmail.com, kerrothan yhteydenotossasi hiukan siitä millainen koti sinulla olisi pennulle tarjolla :)

Lisää

Schipperkepentueet suunnitteilla tammikuun lopulla ja loppukeväästä -24

Seuraavat suunnitelmat 2024 alkuvuosi ja loppukesä/alkusyksy sekä loppuvuosi :) lisätietoja: kangastt@gmail.com

Kikin (Susunan Cast A Spell On Mimorin) ja Nopan (Oso De Miel Night) pennut syntyvät tammikuun lopulla, mahdollisesti 1-2 kysyjää vielä pentujonoon mahtuisi.

Seuraava suunnitelma on keväälle -24, pentukyselyitä tähän otetaan vastaan :) 

Ensiyhteydenotto mieluiten sähköpostilla kangastt@gmail.com. Kerrothan viestissäsi itsestäsi ja perheestäsi sekä millainen koti sinulla olisi tarjota. Luethan oheiset linkit huolella ennen yhteydenottoa.

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/kiinnostaako-sijoituskoira/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/tarkeaa/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/tarkeaa/hintahyvitys/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/terveys/terveysliite-schipperke/

Lisää

Schipperke pentusuunnitelmia 2024-2025

Useampi schipperkepentue-suunnitelma vuosille 2024-2025. Ensiyhteydenotto mieluiten sähköpostilla kangastt@gmail.com. Kerrothan viestissäsi itsestäsi ja perheestäsi sekä millainen koti sinulla olisi tarjota. Luethan oheiset linkit huolella ennen yhteydenottoa.

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/kiinnostaako-sijoituskoira/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/tarkeaa/

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/tarkeaa/hintahyvitys/

 

Lisää

Staffy- & schipperke-puppies born in July <3

We had an exciting end of July, since we had not just one, but two litters born <3

Lyyti & Voitto - litter (Mijalopin Order Of The Phoenix & Uther Stawka Wieksza Niz Zycie) was born 22.7-20, total of seven beautiful staffy-puppies, 3 males and 4 females. Whelping was natural and easy, Lyyti is again the perfect mother to her babies <3

 

Eight days later, 30.7 -20, Fide (Mimorin Aubel) gave birth to her three cute schipperke baby boys. Mother and babies are doing great, puppies growing beautifully and Fide being very good and devoted mother <3

Sire to this litter is Zippo, Winterra Zavulon. All puppies have homes.

Lisää

Kelpie B-litter born 31.10-19 <3 <3 <3

Niisku & Mio puppies were born 31.10 -19.

Niisku gave birth to an even litter of rather big puppies, 1 male and 5 females. We had a few bumbs on the way, but for now mother and puppies are doing well.

All puppies have homes already <3

Lisää

Kelpie-puppies on the way <3 <3

Niisku had her ultrasound and she is pregnant <3

Puppies will be born at week 44. I'm very happy and excited about this litter, fingers crossed all goes well :D

Lisää

Kelpie-litter Niisku & Mio

UPDATE 2.9-19:

Niisku has been mated with Mio, and now we wait and hope she'll get pregnant. Ultrasound check will be done at the end of september.

PUPPY WAITINGLIST IS NOW CLOSED, since there is so many people in line already!

Thank You for your interest for this litter <3

Lisää

Puppyplans coming together for schipperke and kelpie <3

We have schipperke puppy-plans for late 2019, or spring/summer 2020 depending of a few variables :) Early inquiries welcome :)

===============================================================================================

Update 22.8-19: THE HEAT IS ON!! 

Next kelpie-litter is planned for late 2019. I have great pleasure to use ever so handsome and wonderful Mio (Promotion Benelli Tornado) as a stud for Niisku (Redcliffe Uluru). Niisku will hopefully be in heat in august, and if so, the puppies will be born in october. More info soon :) Early inquiries welcome :D

Lisää