Uutta kotia etsii/Looking for a new home

19.3 -24
 
MIMORIN PLEIADES MEROPE  schipperke narttu, synt.24.1 -24
"MERRY"
 
Muutama sananen Merrystä 
 
Merry on tammikuun -24 pentueen viimeisenä syntynyt pentu, joka syntyi 3h edellisen pennun jälkeen, ja sillä on syntymästä asti ollut "pää vinossa". Siis ihan fyysisesti pää kallellaan. Alkuun mietin onko pennusta edes eläjäksi, onko sillä aivovaurio (esim.hapenpuute synnytyksessä voi aiheuttaa), rakenteellinen vika tmv. Ensimmäisinä elinviikkoina Merry sätki usein selällään, kun sen tasapaino ei oikein toiminut, eikä päässyt kovin helposti kääntymään jos kellahti selälleen.
 
Merry on kuitenkin ollut syntymästään lähtien virkeä, elinvoimainen, syö, kasvaa ja kehittyy kuten sisaruksensa, ja kun ikää on tullut, niin näyttäisi että ainakaan selkeää aivovauriota ei Merryllä olisi. Se on motorisesti edelleen hiukan sisaruksia kömpelömpi, mutta juoksee, leikkii, touhuaa siinä missä muutkin.
Merry on saanut kranio-sakraalihoitoa, joka selvästi on auttanut ryhtiin ja pään suoristumiseen, ja tätä hoitoa jatkamme edelleen. 
 
Eilen (18.3) Merry kävi eläinlääkärissä ja kliinisen tutkimuksen lisäksi siitä otettiin kaularangan röntgenkuvat, eikä mitään selkeää rakenteellista vikaa löytynyt.  Ell.n mukaan lievä aivovaurio voi myös olla kyseessä, vaikka esim.aivovaurioille tyypillisiä silmien liikkeitä ei ole nähtävissä. Todennäköisin vinouden aiheuttaja vaikuttaisi kuitenkin olevan jonkinlainen ääreishermoston häiriö/ongelma. Kenties aiheutunut ahtaista oloista / huonosta asennosta kohdussa (syntyi 9 normaalikokoista pentua, eli todella ahdasta on pennuilla ollut kohdussa. Keskimääräinen pentuekoko schipperkeillä on 3.5 pentua/ pentue).
 
Tulevasta kuntoutumisesta eläinlääkäri ei tohtinut antaa minkäänlaista ennustetta: saattaa kuntoutua normaaliksi/lähelle normaalia, tai sitten ei. Jotta kuntoutuminen olisi edes mahdollista, Merry tarvitsee tulevaisuudessa säännöllistä (n.kerran/kk tai tarpeen mukaan) fysioterapiaa/osteopatiaa/kraniosakraalihoitoa tmv., sekä kotona tehtävää pientä jumppaa. Ell arvion mukaan pentu vaikuttaa vinoutta lukuunottamatta olevan normaali (totesi että: "temperamenttia ainakin riittää" ) ja todennänöisesti vinoksi jäädessäänkin pystyisi elämään laadukasta lemmikin elämää. Koska vinouden aiheuttajaa ei tiedetä, mitään takeita ei kuitenkaan voi antaa, ja on varauduttava myös siihen, että Merryn tila voi heiketä ennen aikojaan.
 
Hiljaisessa haussa on siis Merrylle loppuelämän lemmikkikoti, jossa sen erityistarpeet voidaan ottaa huomioon, ja kuntoutukseen on halua paneutua. 
Kiirettä kodin löytymisellä ei ole, Merry saa asua täällä synnyinkodissaan kunnes juuri oikea koti löytyy.  Sen osuessa kohdalle on Merryllä kuitenkin jo reppu pakattuna, ja muutto onnistuu tarvittaessa nopeallakin aikataululla.
 
Lisätietoa ja yhteydenotot säpolla ( kangastt @ gmail.com), mikäli sinä tai tuttavasi tosissaan harkitsee kodin tarjoamista.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Aika-ajoin etsimme luotettavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä sijoituskoteja. Oheisessa linkissä pieni katsaus sijoituksesta.

Kysy lisää mikäli sijoituskoira kiinnostaa. kangastt@gmail.com tai 0505679198/ Tanja

www.mimorin.org/pentueet-planned-litters2/kiinnostaako-sijoituskoira/

 

================================================================================================================================================================

 

 

 

Tanja Kangas

35800 Mänttä 050 5679198 kangastt@gmail.com
Luotu Webnodella