SmartDog-testejä heinäkuun helteillä :)

Mimorin-tiimiläisiä osallistui mukava määrä heinäkuun kasvattaja-päivien SmartDog-testeihin ja Ukko olikin jo tahollaan käynyt testattavana aiemmin, kiitos kaikille!


Testi oli antoisa ja mielenkiintoinen, testaaja Heli todella mukava ja koirat huomioiva. Kaikilla koirilla oli testeissä omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja testi antoi hyviä vinkkejä mm.treenaamiseen sekä palkkaamiseen. Kelpieillä yleisesti eleiden lukutaito on erinomaisella tasolla, mikä ei yllätä, rotu kun on jalostettu työskentelemään yhdessä ihmisen kanssa. Ukko olikin tässä osiossa huippuluokkaa, saaden 100% tehtävästä oikein!! Mahtava suoritus <3. Tuhannesta testatusta koirasta vain 13 oli tässä onnistunut. Onnin itsehillinnässä on hiukan parantamisen varaa, 0% suorituksia tulee kuulemma varsin harvoin, ja nekin yleensä korkeavireisillä työlinjaisilla koirilla (esim. malinois jne). Toisaalta Onni suoriutui muuten testistä hyvin ja keskittyneesti. Onnin vahvuus oli muistiosio, jossa pitkäkestoisen muistin tehtävässä Onni sai 100% oikein. Lykke suoriutui myös muistitehtävässä hienosti, muistaen kolme neljästä (keskimäärin koirat muistavat osiossa 50% oikein).  Lyyti osoittautui porukan älyköksi ratkaisemalla ainoana testin vaikeimman, loogisen päättelyn, osion ja suoriutumalla ongelmanratkaisutestistä (V-aita) ennätysnopeasti neljässä sekunnissa! Tässä tehtävässä ei Lyytistä kauas jääneet myöskään Hilla (6sek.) ,Fide (7sek.), ja Manna (9.sek). Hienoa tytöt <3 . Sosiaalisessa (malli- / do as I do-) oppimisessa Kasperi ja Aatu loistivat namikoneen käytössä. Porukan blondiksi osoittautui Hilma (vaikka minä tietenkin olen sitä mieltä, että häiritsevän kärpäsen lisäksi Hilma vain oli oma itsetietoinen itsensä, rinsrenssa, jonka ei tosiaan tarvi temppuja tehdä jos nyt vaan ei satu huvittamaan ;)  ).

Kaikkien edellämainittujen koirien testiraportit voit käydä lukemassa SmartDog-valikosta haluamasi koiran nimeä klikkaamalla kokeilu9.webnode.fi/smartdog-testiraportit/