Schipperke narttupentu etsii omaa kotia

19.3 -24
 
MIMORIN PLEIADES MEROPE  schipperke narttu, synt.24.1 -24
"MERRY"
 
Muutama sananen Merrystä 
 
Merry on tammikuun -24 pentueen viimeisenä syntynyt pentu, joka syntyi 3h edellisen pennun jälkeen, ja sillä on syntymästä asti ollut "pää vinossa". Siis ihan fyysisesti pää kallellaan. 
 
Merry on kuitenkin ollut syntymästään lähtien virkeä, elinvoimainen, syö, kasvaa ja kehittyy kuten sisaruksensa, ja kun ikää on tullut, niin näyttäisi että ainakaan selkeää aivovauriota (jota hapenpuute synnytyksessä voi aiheuttaa) ei Merryllä olisi. Se on motorisesti ihan hiukan sisaruksia kömpelömpi, mutta juoksee, leikkii, touhuaa siinä missä muutkin.
Merry on saanut kranio-sakraalihoitoa, joka selvästi on auttanut ryhtiin ja pään suoristumiseen, ja tätä hoitoa jatkamme edelleen. 
 
7.5 viikon ikäisenä Merry kävi eläinlääkärissä ja kliinisen tutkimuksen lisäksi siitä otettiin kaularangan röntgenkuvat, eikä mitään selkeää rakenteellista vikaa löytynyt.  Ell.n mukaan lievä aivovaurio voi myös olla kyseessä, vaikka esim.aivovaurioille tyypillisiä silmien liikkeitä ei ole nähtävissä. Ell.n mukaan vinouden aiheuttaja vaikuttaisi olevan jonkinlainen hermoston häiriö/ongelma tai esim. lihaskalvojen kireys. Kenties aiheutunut ahtaista oloista / huonosta asennosta kohdussa (syntyi 9 normaalikokoista pentua, eli todella ahdasta on pennuilla ollut kohdussa. Keskimääräinen pentuekoko schipperkeillä on 3.5 pentua/ pentue). Pennun pää kyllä kääntyy joka suuntaan, liikeradat on normaalit, eikä pentu ilmennä kipua päätä käännellessä mihinkään suuntaan. Pentu myös saa halutessaan pidettyä päänsä melko suorassa (esim.kun on erityisen valppaana, tai pirteänä paljon vauhtia). . Kipu on suljettu pois kipulääkekokeilulla, johon ei ollut vastetta. 
 
Tulevasta kuntoutumisesta eläinlääkäri ei tohtinut antaa minkäänlaista ennustetta: saattaa kuntoutua normaaliksi/lähelle normaalia, tai sitten ei. Jotta kuntoutuminen olisi edes mahdollista, Merry tarvitsee kasvaessaan vähintään lähikuukausina säännöllistä (n.kerran/kk tai tarpeen mukaan) fysioterapiaa/osteopatiaa/kraniosakraalihoitoa tmv., sekä kotona tehtävää pientä jumppaa. Ell arvion mukaan pentu vaikuttaa vinoutta lukuunottamatta olevan normaali (totesi että: "temperamenttia ainakin riittää" ) ja todennänöisesti vinoksi jäädessäänkin pystyisi elämään laadukasta lemmikin elämää. Koska vinouden aiheuttajaa ei tiedetä, mitään takeita ei kuitenkaan voi antaa.
 
Haussa on siis Merrylle loppuelämän lemmikkikoti, jossa sen erityistarpeet voidaan ottaa huomioon, ja kuntoutukseen on halua paneutua. Ihanteellisesti koti olisi omakotitalo tai muuten sellainen koti, jossa on tarjota paljon vapaata liikuntaa. Pelkät remmilenkit ei kuntoutumisen kannalta riitä.
Kiirettä kodin löytymisellä ei ole, Merry saa asua täällä synnyinkodissaan kunnes juuri oikea koti löytyy.  Sen osuessa kohdalle on Merryllä kuitenkin jo reppu pakattuna, ja muutto onnistuu tarvittaessa nopeallakin aikataululla.
 
Lisätietoa ja yhteydenotot säpolla ( kangastt @ gmail.com), mikäli sinä tai tuttavasi tosissaan harkitsee kodin tarjoamista.